Analytics en SEO/SEA Expert | HBO+

In de rol van Analytics en SEO/SEA Expert help je onze klanten bij de vindbaarheid en datagedreven doorontwikkeling van hun digitale services. Jouw taak ligt daarbij in het analyseren van het bezoek van de service en het omzetten van data in inzichten en acties.

Organisatie

Wie zijn wij?

Digitpaint ontwikkelt state-of-the-art weboplossingen van ruw idee tot succesvolle service. Bij ons werken ervaren strategen, experts, user experience designers, front- en back-end developers samen aan slimme oplossingen. We bouwen en beheren uiteenlopende oplossingen voor onze klanten, van eenvoudige site tot complex samenspel van diensten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het WTC in Arnhem, naast het NS station. Met prachtig uitzicht op het Park Sonsbeek en samen met leuke collega’s is het een genot om hier te werken. Onze klanten bevinden zich veelal in de Randstad. Omdat we op kantoor, thuis en ook vaak bij onze (vaak grotere) klanten op locatie werken is het werk veelzijdig en combineer je de voordelen van een kleinere organisatie met die van een grotere. We werken met de modernste technieken, hebben oog voor design en kwaliteit en we houden van innovatie.

Functie

In de rol van Analytics en SEO/SEA Expert help je onze klanten bij de vindbaarheid en datagedreven doorontwikkeling van hun digitale services. Jouw taak ligt daarbij in het analyseren van het bezoek van de service en het omzetten van data in inzichten en acties. Je ziet verbanden en je kunt hoofdzaken en bijzaken uitstekend onderscheiden. Je adviseert de klant en doet aanbevelingen voor aanpassingen aan de service op technisch en inhoudelijk gebied. Content-optimalisaties voer je na akkoord zelf uit en technische aanpassingen bespreek je met een projectmanager. Deze rol neem je soms ook op je binnen de organisatie van de klant.

Je kent de Analytics, SEO en SEA tools van Google op je duimpje. Daarnaast ben je ook bekend met andere tools en omgevingen die je werk als Analytics en SEO/SEA expert helpen structureren. Over structuur gesproken, je werkt zeer gestructureerd en je doet dat net zo makkelijk alleen als samen. Soms werk je thuis om eens goed de diepte in te gaan en soms werk je op kantoor of bij klanten om gedeelde inzichten van data te maken en deze om te zetten in acties.

Je speelt ook een belangrijke rol in de marketing van Digitpaint zelf. Als van oorsprong nuchtere en bescheiden club zijn we wereldberoemd bij onze vaste klanten en vrij onbekend daarbuiten. Dat is jou natuurlijk een doorn in het oog en daar gaan we verandering in aanbrengen!

Herken jij je in deze rol? Dan komen we graag met je in contact!

Functie-eisen

 • Een afgeronde studie op HBO+ niveau.
 • Je hebt ruime kennis van analytics, SEO en SEA.
 • Je kennis van Google tools is uitstekend.
 • Kennis van andere tools zoals PowerBI is een pre.
 • Je hebt minstens drie  jaar relevante werkervaring.
 • Webdevelopment spreekt je aan en je kent de basics.
 • Je werkt gedisciplineerd en je kunt ook thuis je werk uitstekend doen.
 • Je ziet verbanden en je kunt hoofdzaken en bijzaken uitstekend onderscheiden
 • Het is van belang dat je goed Nederlands en Engels spreekt.
 • Je vindt het leuk om je vast te bijten in complexe materie.
 • Je communiceert helder en werkt graag samen met andere teamleden binnen een project.
 • Ervaring met Agile/Scrum is een pre.
 • Je bent gek op je vak en daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied.

Aanbod

Wij zoeken mensen die ons gaan helpen Digitpaint verder te laten groeien. In ruil daarvoor krijg je bij ons volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je werkt voor vooraanstaande klanten in binnen- en buitenland. Wij investeren in onze medewerkers en in elkaar omdat we vinden dat je nooit uitgeleerd bent en we delen onze kennis graag om een ander te laten groeien. De sfeer op kantoor en in het team is uitstekend. Je werkt deels thuis en ook dan werken we goed samen.

De salarismogelijkheden zijn gunstig. Zowel jouw mogelijkheden en ervaring als je opleiding spelen daarin een rol. We streven naar een goede match met ruimte voor groei, zodat je ook een stap voorwaarts kunt maken in je salaris. We bieden daarnaast een volledige reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen, een bijdrage in je pensioenopbouw, een laptop en thuiswerkmogelijkheden.

Reageren

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan nu een mail naar [email protected] met je motivatie en een kort CV. Bellen mag ook natuurlijk. We zijn bereikbaar op 088 400 7700.