113 Zelfmoordpreventie

Een zwaar onderwerp bespreekbaar maken

Als vertrouwde IT partner van 113 suïcidepreventie hebben we als onderdeel van de “Vraag Maar” campagne een geavanceerd maatwerk e-learning platform ontwikkeld. De online training is bedoeld om de volgende generatie “gatekeepers” op te leiden. Mensen die een wakend oog kunnen houden en daarmee vroegtijdig signalen van suïcidale kunnen herkennen en hulp bieden.

Diensten Development
Release 2019

“Prettig aan werken met Digitpaint is dat zij in staat zijn om in de volle breedte mee te denken, betrokken zijn, en ook planning en budget goed in de gaten houden. In de projecten die wij met hen gedaan hebben, ervaarden wij hen eerder als collega’s dan als leveranciers”

Anouk Romers - 113

De opdracht was om zo veel mogelijk een fysieke trainingservaring te kunnen nabootsen in een digitale omgeving. Om dit te bewerkstelligen hebben we bijvoorbeeld een volledig interactieve video ontwikkeld. De trainee kan hiermee zelf op cruciale plekken in de video bepalen hoe het gesprek verloopt en de uitkomst beïnvloeden.

Omdat de volledige scope nog niet geheel vast stond bij het begin van dit project, hebben we in meerdere korte sprints van 2 weken gewerkt volgens de SCRUM methodologie. Digitpaint was verantwoordelijk voor het volledige development traject.

Technieken

We gebruikten een techniek stack die garandeert dat dit project toekomstvast blijft. Voor de front-end gebruikten we het populaire React framework. Naast soepele transities en een naadloze gebruikservaring heeft het project hiermee ook een volledige Object Oriented structuur. Dit zorgt voor uitstekende maintainability en expandability.

Voor de back-end kozen we voor een Python-Django setup met het Wagtail content management systeem.