Backlog beheer

Je kent inmiddels de voordelen van Agile werken wel. En je weet dat een backlog een lijst van functionele wensen en eisen met een bepaalde vaste structuur is. Maar hoe bouw en beheer je nu een goede backlog? Hoe zorg je ervoor dat die backlog daadwerkelijk de belangrijkste dingen goed beschreven bovenaan plaatst? En stel je je eisen aan de juiste tools? Als je op zoek bent naar meer houvast bij het opstellen en beheren van een backlog die daadwerkelijk de vinger op de zere plek legt, raden we het gebruik van Backlogic aan.

Waarschijnlijk gebruik je JIRA of een vergelijkbare tool voor je backlog beheer. Met deze uitgebreide tool kun je ontzettend veel informatie beschrijven en delen met je ontwikkelteam en andere stakeholders. Maar als je eerlijk bent, zie je dan aan je backlog in een oogopslag wat er gemaakt gaat worden? Staan er geen dubbelingen in? Is elke story op de juiste manier beschreven? Staat de grootste waarde voor je bedrijf echt bovenaan?

Backlogic helpt je om in aanvulling op JIRA een goede backlog te bouwen en te beheren. Waarin je wel de zekerheid hebt dat alle user stories de noodzakelijke onderdelen bevatten. En waarin je wel overzicht hebt over de waarde en relevantie ervan. En niet alleen jij als product owner, maar ook al jouw stakeholders en het development team begrijpen dankzij Backlogic wat prioriteit heeft en waarom en wat de eisen zijn.

Met behulp van onze tool BackLogic modelleren wij jouw bedrijfsprocessen, gebruikers en digitale landschap. Het resultaat gebruiken we om een echt waardevolle backlog te creëren, waarin de user-stories helder beschreven zijn en direct te herleiden naar gebruikers, processtappen en systemen. Dit helpt je om de juiste mensen te betrekken bij de ontwikkeling en om samen steeds de meest waardevolle zaken prioriteit te geven.

BackLogic biedt structuur, overzicht en inzicht. Is de ontwikkeling gericht op de juiste zaken en wat is het effect ervan?

  • Linkt development aan business (BizDevOps) en begint vanuit het modelleren van de business
  • Helpt complete user stories te schrijven (inclusief wie, wat en waarom)
  • Biedt heldere overzichten die helpen de juiste prioriteiten te stellen, gericht op de ontwikkeling van de meeste waarde in de kortst mogelijk tijd
  • Integreert met Jira.

Klinkt ingewikkeld? Is het niet. Vooral omdat wij je het werk uit handen kunnen nemen. Met of zonder Backlogic, wij zien graag toe op de opzet en het beheer van een backlog die voor iedereen duidelijkheid geeft en die resulteert in realisatie van de meeste waarde met beperkte middelen.