Concept & Design

Leer jouw gebruikers kennen

De gebruikers zijn de draaiende motor van jouw website, app of platform. Daarom is het van grote waarde om jouw gebruikers te leren kennen en te weten wat hun hart sneller laat kloppen. Of om in design termen te spreken: wat zijn de needs en desires van jouw gebruikers? En hoe kan je die het best inzetten voor de optimalisatie van de usability en de ontwikkeling van jouw online product? Tijdens een UX onderzoek gaan we in gesprek met de huidige en/of potentiële gebruikers, observeren we hun gedrag en brengen dit samen tot een analyse van jouw gebruikersprofiel, ofwel een user persona

Wat brengt een gebruikersonderzoek je?

UX onderzoek geeft inzichten over wie de gebruikers zijn van jouw website, app of platform en waarom, wanneer en hoe ze jouw product gebruiken. Met dit bewustzijn van wie de gebruikers zijn van jouw product, kunnen wij je helpen om dit om te zetten in een doordacht ontwerp.

De basis van een goede ervaring


Het ontwerpen van een digitaal product is een iteratief proces, waarbij de eerste stap vrijwel altijd te maken heeft met het opzetten van de User Experience. De UX ofwel de gebruikerservaring van jouw website vormt namelijk de blauwdruk van hoe de gebruiker straks door jouw website of app loopt. Onze UX ontwerpers maken gebruik van UX tools zoals het maken van wireframes, een methode om de user flow van je website in beeld te brengen. In de wireframes worden belangrijke keuzes vastgelegd over hoe de gebruiker gaat navigeren door de website of app. 

De uitstraling van jouw product

Wij vinden het erg belangrijk dat de user flow van onze ontworpen producten goed in elkaar zit. Maar aan de uitstraling van het product hechten we net zo veel waarde. Met onze fascinatie voor de laatste trends op het gebied van interacties en UI (User Interface) design, zorgen we ervoor dat jouw product aantrekkelijk en modern is, zodat iedereen het wil gebruiken.

"The details are not the details. They make the design."

- Charles Eames

Wat we nog meer doen:

Design sprint

Een volwaardig designproces, maar dan in de zeer korte doorlooptijd van vijf dagen. Iedere dag staat in het thema van een ander onderwerp, beginnend met het in kaart brengen van het probleem. De opeenvolgende dagen worden ideeën bedacht, prototypes gemaakt, geselecteerd en getest.

User persona's

De user persona’s geven richting aan de (verdere) ontwikkeling van jouw product omdat je je inleeft een specifieke gebruiker. Een user persona is een beschrijving van een fictieve gebruiker van een product. Het geeft handvaten hoe je in het perspectief van de gebruiker naar jouw eigen product kijkt.

Accessibility review

Als je een website of applicatie hebt ontwikkeld dan wil je graag dat mensen het gebruiken. De realiteit is dat niet iedereen in een situatie zit dat ze het product kunnen gebruiken zonder enige assisterende technologieën. Bijvoorbeeld technologieën zoals een screen reader, die de tekst van een webpagina voorleest, helpen mensen met een visuele beperking.

Klanten waar we al mee samenwerken

113 Zelfmoordpreventie logo
Netherlands logo
Odido Logo
De speld logo

Ik heb interesse in UX design. Neem contact met mij op.

Laten we samen kijken hoe we jou kunnen helpen.