Drupal 9 end of life

Drupal 9 zal binnenkort het einde van zijn levenscyclus bereiken. Wat betekent dit en hoe kun je je hierop voorbereiden? Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen.

Wat is het einde van de levenscyclus voor Drupal 9?

Vanaf november 2023 zal de Drupal-gemeenschap geen officiële ondersteuning of beveiligingsupdates meer bieden voor Drupal 9. Dit betekent dat eventuele websites of applicaties die op Drupal 9 draaien kwetsbaar zullen zijn voor beveiligingsrisico’s en mogelijk niet meer goed werken.

Wat kun je doen om je voor te bereiden?

Als je momenteel een website of applicatie op Drupal 9 draait, is het belangrijk om je nu al voor te bereiden op het einde van de levenscyclus. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  1. Overweeg een upgrade naar Drupal 10: Dit zal de nieuwste en meest veilige versie van de software zijn. Begin nu al met het plannen van deze upgrade.
  2. Laat een site-audit uitvoeren: Identificeer potentiële problemen die mogelijk moeten worden aangepakt voordat je een upgrade uitvoert.
  3. Plan voor downtime: Upgraden naar een nieuwe versie van Drupal zal waarschijnlijk enige downtime voor je website of applicatie vereisen.

Conclusie

Het einde van de levenscyclus voor Drupal 9 komt eraan, dus het is belangrijk om nu al te beginnen met de voorbereidingen. Je website of applicatie laten upgraden naar Drupal 10 en het uitvoeren van een site-audit zijn slechts enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je website of applicatie veilig en efficiënt blijft werken.