Zorro

Tijdens de COVID-19 pandemie stelde de overheid financiële middelen ter beschikking voor innovaties die de mogelijkheden van zorg op afstand vergroten. In samenwerking met een GGZ-instelling dienden wij een voorstel in om een online platform te ontwikkelen die de veilige uitwisseling van documenten, berichten en opdrachten faciliteert. Doel van dit initiatief was om bij te dragen aan een geoptimaliseerde zorgverlening.

Onze rol

Concept, Design, Front-end en Back-end Development, Projectmanagement

De uitdaging

Zorginstellingen wisselen regelmatig veel informatie uit met hun cliënten. Deze uitwisseling van gegevens moet vaak aan strenge eisen met betrekking tot privacy en dus security voldoen. Omdat dit niet altijd iets is waarin instellingen en cliënten veel ervaring hebben, worden vaak allerlei middelen naast elkaar ingezet. Instelling en client hebben daarbij meestal hun eigen voorkeuren waardoor de veiligheid en privacy in de praktijk al snel in het geding zijn.

Onze aanpak

We zijn gaan zoeken naar een manier om gemakkelijk en veilig documenten, berichten en opdrachten te kunnen delen. Uiteindelijk vonden we de perfecte oplossing door een online platform te creëren, genaamd ZORRO. Dit platform heeft de ISO27001 en NEN7510 certificeringen, wat betekent dat het voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Op dit platform kunnen we alles handig op één plek beheren.

Aanvankelijk bood ZORRO enkel de optie om een aantal vaste opdrachten te versturen en in te vullen. Al snel kwam het verzoek om de opdrachten uit te breiden. Daarom hebben we een uitgebreid content management systeem toegevoegd, waardoor instellingen zelf opdrachten en formulieren kunnen creëren. Deze kunnen dan aan het dossier van een cliënt worden gekoppeld. Zo kan de cliënt de opdrachten inzien en invullen.

Het resultaat

ZORRO is een beveiligd klantportaal dat instellingen en cliënten ondersteunt in hun samenwerking. Het omvat diverse functionaliteiten zoals:

  • Het delen van documenten
  • Chatmogelijkheden
  • Het verstrekken van opdrachten
  • Een Content Management Systeem
  • Beveiligde toegang via twee-factor authenticatie

Sinds 2020 heeft ZORRO zich bewezen als een betrouwbare applicatie die daadwerkelijk bijdraagt aan de verbetering van continuïteit, kwaliteit en veiligheid binnen de zorgsector.